Den norske GP3-føreren Pål Varhaug ber fansen om hjelp til å skaffe 800 000 sårt trengte kroner.

Såkalt crowdfunding, hvor man ber folk flest om å donere litt penger for å nå et mål, har blitt stort de siste årene. Det har likevel handlet mest om folk som vil utvikle ny teknologi og banebrytende produkter. Nå har imidlertid fenomenet også funnet veien til motorsporten, og Pål Varhaug lanserte akkurat en kampanje hvor han skal prøve å samle inn 100 000 euro.

– Jeg så en norsk drifter som hadde gjort det samme. Da ble de som donerte med i trekningen om å sitte på en runde på Rudskogen. Jeg lodder ut et VIP-pass som inkluderer en omvisning i paddocken på Spa i slutten av august, sier rogalendingen til motorsport.no.

Alle som driver med motorsport på høyt nivå trenger penger. Mye penger. Og 800 000 kroner er langt fra nok til å dekke en sesong på et såpass høyt nivå som Varhaug driver. – Det er jo klart at jeg trenger pengene, men dette er også for å engasjere fansen. Pengene som kommer inn vil hovedsaklig gå til å dekke reisebudsjetter og alle andre utgifter rundt selve kjøringen, sier han.

_79P5907

Usikkert hva som skjer neste sesong

Varhaug har så langt hatt en skuffende sesong i GP3 med null poeng etter ti løp. Han sier teamet henger langt etter konkurrentene, og at det er frustrerende med en bil som ikke holder følge. – Teamkameraten min (Mathéo Tuscher, red. anm.) tok noen poeng i begynnelsen av sesongen, men bortsett fra det har det vært en dårlig sesong for alle. Jeg vet at jeg er god nok til å ligge stabilt blant topp fem med en god bil, forteller han. Målet er nå å få bilen konkurransedyktig slik at man kan hente noen poeng i de resterende åtte løpene.

Hva som skjer neste sesong er fortsatt uklart, men én ting er sikkert: Varhaug kommer ikke til å kjøre for Jenzer Motorsport. – Jeg vil ikke gi opp formelbil enda, så hvis jeg får på plass budsjettet til å kjøre enten Formula Renault 3,5 eller en annen formelbil vil jeg nok gjøre det. GP2 blir det nok ikke noe av. Det blir for dyrt, og det samme gjelder sannsynligvis GP3, sier han.

Og hva om formelbildrømmen ikke materaliserer seg? – Jeg tenker også på å gå til GT-racing. Der er sjansen for å få et betalt eller gratis sete. Vi har blant annet diskusjoner på gang med Nissan om et prosjekt som kan bli spennende, avslører Varhaug.

I skrivende stund har Varhaug bare fått inn 90 euro av de 100 000 han har som mål. Hvis du vil støtte Varhaug frem mot neste sesong, kan du ta turen over til gofundme.com.