Hyundais plan var egentlig å lansere den nye WRC-bilen allerede i sommer, men problemer med produksjonen av gateversjonen gjorde at bilens debut ble utsatt til starten av 2016-sesongen. På årets Frankfurt-utstilling fikk man imidlertid en sniktitt på hvordan sannsynligvis blir seende ut. Da vi snakket med Hyundais teamsjef Michel Nandan tidligere i år, var han klar på at målet for neste sesong er å utfordre Volkswagen. Hyundai er relativt nye i WRCgamet, og årets sesong er deres andre fulle år med satsing i den nye æraen. Dagens i20-modell ble imidlertid utviklet lenge før WRC-satsingen, og dermed var dens brukbarhet i sporten ikke et tema i utviklin
gen. Den nye modellen har imidlertid blitt utviklet parallelt med WRC-kjøringen, og skal dermed være bedre rustet til å ta opp kampen med de store.

Dagens modell har ifølge Nandan en del innebygde kvaliteter, som vektfordeling og plassering av dempertårn som ikke kan endres. Dette har gjort at Hyundai selv har innrømmet at de mangler litt på kjørbarheten sammenlignet med de beste konkurrentene. Med den nye modellen skal imidlertid mye være rettet opp, og den tyske motorsportavdelingen til koreanerne har med seg noen års erfaring inn i byggingen.

ENSOM MED FEM DØRER

Mens alle de andre fabrikkene velger å bruke sine tredørsmodeller i WRC, har Hyundai valgt å gå for en femdørsvariant med nye i20. Planen var egentlig at de også skulle bruke versjonen med tre dører, men på grunn av produksjonsproblemene ble de åpenbart nødt til å velge versjonen med fem dører. Bilen Hyundai nå viser frem har fått en dekor som skal bringe frem motorsportassosiasjoner, men det er sannsynligvis ikke akkurat slik bilen blir seende ut når den kommer til start i Monte Carlo på nyåret. Det man imidlertid kan forvente er at Nlogoen i fronten blir med videre. N-modellene skal være Hyundais sportslige undermerke, og dermed er det naturlig at de vil profilere dette gjennom WRCsatsingen.