Sommercupens siste dag ble blant annet benyttet til premiering og fotografering av alle deltagerne.

– NMKs sommercup er kanskje en av de viktigste rekrutteringsarrangement som finnes i Norge, og derfor vil NMK strekke seg langt for at dette fortsatt blir en tradisjon for fremtiden og at rekrutteringen for barn blir ivaretatt, sier Gjermund Frostad. Han er representant for MC i NMKs hovedstyre, og var blant de drivende kreftene for årets sommercup. Frostad var godt fornøyd med at hele 173 motocrosstalenter deltok. – NMK har nå arrangert sommercupen i 13 år, og det har blitt en tradisjon for mange å bruke en uke av fellesferien til dette, sier han. Å arrangere sommercupen er krevende, ikke minst ettersom arrangementet foregår på tre ulike steder.

Over: Øystein Kjørstad (t.v.) og Håkon Fredriksen brukte sommercupen som en nyttig treningsuke. ALLE FOTO: CHRISTIAN BERG/LIVREDD.NO

– Vi startet på Jevnaker med fint vært og forventingsfulle barn som gledet seg til å komme i gang med sommercupen, sier han. Senere flyttet delegasjonen seg til Skien og NMK Grenland før det hele ble avsluttet hos NMK Kongsberg i Buskerud.

– Den ene dagen i Skien var det dårlig vær, men dagen etter var det full fart under tørre og flotte forhold. I Kongsberg ble vi møtt av en nypreparert og oppdatert bane som alle syntes å like. Siste dag ble avsluttet med premiering og fellesbilder, sier han.